Στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας στρέφονται όλα τα φώτα, με τους αναλυτές των διεθνών μέσων ενημέρωσης να προβαίνουν σε εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το βρετανικό BBC, σε άρθρο του που τιτλοφορείται «Ελληνικές εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά των μέτρων λιτότητας αναμετριέται με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα στις εκλογές κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού για το εθνικό χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Guardian» κάνει λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του το Bloomberg τονίζει πως η Ευρώπη παρακολουθεί, καθώς οι Έλληνες αποφασίζουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων ή αν θα προκαλέσουν τους πιστωτές.

Για το Reuters, o ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μια ιστορική νίκη. «Οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με την κάλπη να βγάζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το αριστερό κόμμα έχει δεσμευτεί να αποσύρει τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα χρόνια της οικονομικής κρίσης» τονίζει το πρακτορείο.

Η Deutsche Welle αναδημοσιεύει τα κυριότερα άρθρα του γερμανικού Τύπου, ο οποίος μονοπωλείται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η ηλεκτρονική έκδοση της «Die Welt», σε άρθρο της υπό τον τίτλο: «Το ευρώ μπροστά στον μεγαλύτερο πόλεμο νεύρων της ιστορίας του», σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες θέλουν ένα κούρεμα του χρέους, οι Ευρωπαίοι εταίροι το απορρίπτουν κατηγορηματικά». Αναφέρεται στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες ο Α. Τσίπρας ανέβασε και πάλι τους τόνους, αλλά και στις αντιδράσεις που προκαλούν οι απαιτήσεις του σε Γαλλία και Γερμανία.

«Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ» τιτλοφορείται το άρθρο της «Liberation», όπου σημειώνεται ότι οι σημερινές εκλογές έχουν ένα ζητούμενο, την «επόμενη μέρα», με το κόμμα της Αριστεράς στην κυβέρνηση.

Η συντηρητική «Figaro» φιλοξενεί άρθρα με δηλώσεις Ελλήνων ψηφοφόρων αλλά και εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τέλος, η «Le Monde» εστιάζεται στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ: «Σύμφωνα με το εκλογικό του πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος, να ενισχύσει τις επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης