Αύξηση της παρουσίας της Αστυνομίας στις γειτονιές και ενίσχυση των «υποστελεχωμένων» αστυνομικών τμημάτων, με αναδιάταξη δυνάμεων, «ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας», καθώς και η εξιχνίαση των μεγάλων υποθέσεων με έμφαση στα ναρκωτικά, είναι δύο από τους κεντρικούς στόχους τού υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο της δόγματος «ασφάλεια για όλους παντού», σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος σήμερα σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Στη συνέντευξή που έδωσε ο υπουργός αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, την ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές της Αττικής, στην επιτυχία των μέτρων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ και στη συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Αυτοδιοίκηση, την πορεία των εμβολιασμών στην ΕΛΑΣ και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε ακόμα και την άποψή του για τα διάφορα εκλογικά σενάρια που κυκλοφορούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η Αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής, στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας. Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα Δίας, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης. Θέλω να εξετάσω πού ακριβώς εντοπίζονται, σε ποιες περιοχές και τι δυνατότητες έχουμε αναδιάταξης και μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία της στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του. Το δεύτερο που ζήτησα από την ΕΛΑΣ είναι η εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών».

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελληνική Αστυνομία ο υπουργός ανέφερε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 22% και υπογράμμισε: «Κάποια νεότερα παιδιά έχουν την άποψη ότι εκείνα δεν θα ασθενήσουν και δεν κινδυνεύουν, αλλά νομίζω ότι η ζωή μάς απέδειξε ότι τα πράγματα είναι αντίθετα. Εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια να εμβολιαστούν και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό».

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Ο πρωθυπουργός έριξε ένα πολύ μεγάλο βάρος στους νέους ανθρώπους και σε μέτρα για την τόνωση της εργασίας τους. Της νόμιμης και καθαρής και ικανοποιητικής εργασίας τους. Μήπως θα ήθελαν καλύτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μας πουν ποιες είναι οι δικές τους θέσεις και προτάσεις, γιατί έχουμε ξεφύγει από την εποχή που κάποιος λέει όχι σε όλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα διάφορα εκλογικά σενάρια ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε: «Από τον τρίτο μήνα που γίναμε κυβέρνηση είδα να γράφεται, να ακούγεται, να συζητιέται, για πρόωρες εκλογές. Τώρα είμαστε στον τρίτο χρόνο και είναι καλύτερα να πιστέψουν όλοι, αυτό που λέει ο πρωθυπουργός, ότι είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης