Σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, μέσα σε 3 χρόνια σχηματίστηκαν 109 δικογραφίες για παράνομο στοιχηματισμό.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή τονίζει πως «δεν είναι επιτρεπτή η καθ΄οιονδήποτε τρόπο γνωστοποίηση στοιχείων του υλικού που συλλέγεται στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, η υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, ήδη ενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν αξιόποινων πράξεων στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο υπουργός επισημαίνει, όμως, ότι «λόγω του ποινικού δικονομικού χαρακτήρα της ανωτέρω έρευνας και της αρχής της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της διαδικασίας, δεν είναι επιτρεπτή η, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, γνωστοποίηση στοιχείων του υλικού που συλλέγεται στο πλαίσιο αυτής».

Ο κ. Δένδιας ενημερώνει επίσης ότι την τελευταία τριετία, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκαν 109 δικογραφίες για παράνομο πλουτισμό. Τα στοιχεία προέρχονται από τη διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τη διαφθορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης