Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου αναμένεται να περάσει το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Στη συνέχεια θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Δευτέρας η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής: Θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες μόνο ώρες μετά, στις 20.00, ο Αλ.Τσίπρας θα παρουσιάσει στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι νέες θέσεις εργασίας με αύξηση μισθών, η δικαιότερη φορολογία, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και το ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην εισηγητική του τοποθέτηση απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές, επαναλαμβάνοντας πως το παιχνίδι είναι ανοιχτό και μπορεί να γυρίσει. 

Στο επίκεντρο έθεσε την προγραμματική συζήτηση τονίζοντας συγκεκριμένα «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε. Θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης