«Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλα τα περιστατικά άρνησης εκ μέρους των δήμων στην πραγματοποίηση ελέγχων σχετικά με τη μετατροπή συμβάσεων υπαλλήλων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους 19 δημάρχους και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που αρνούνται να υποβληθούν σε έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε 10 δήμους που είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Σε πέντε δήμους δεν επετράπη η είσοδος στους ελεγκτές. Έχω τις εκθέσεις από το Σώμα Ελεγκτών και θα τις διαβιβάσω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου» εξήγησε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Παράλληλα, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Ρένας Δούρου, αναφέροντας ότι υπάρχει ένα «πολιτικό μέτωπο δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και λένε όχι στον έλεγχο».

«Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής. Τι είδους νομιμότητα είναι αυτή όπου έρχεται μία Περιφερειάρχης και λέει ότι αρνείται να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο;» διερωτήθηκε, συμπληρώνοντας πως «όταν εκλέγεσαι σε θέση ευθύνης πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες αυτού του αξιώματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β.Μ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης