Του Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον… αέρα είναι η διεξαγωγή του ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών που είχε δρομολογηθεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ενώ αρχικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μετά από συνεννόηση με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι η τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών θα γίνει στις 10 Σεπτεμμβρίου, ο προγραμματισμός άλλαξε.

Τα κόμματα συζητούν για δύο ντιμπέιτ: Το πρώτο αναμένεται να διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου (ή όπως ζητεί η κα. Γεννηματά 8 ή 9 του μηνός) και στις 14 θα λάβει χώρα μια τηλεμαχία Τσίπρα – ΜεϊμαράκηΟ διευθυντής Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Βοσδογάνης επικοινώνησε με την κα Γεροβασίλη και της εξήγησε ότι εκείνη την ημέρα έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης και είναι δύσκολο να αλλάξει την ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Της πρότεινε μάλιστα να διεξαχθεί το debate την Τρίτη 8 ή την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε χρόνο να απαντήσει προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα και λίγο αργότερα, πρότεινε στο ΠΑΣΟΚ να κάνει εκείνο κύκλο διαβουλεύσεων με τα άλλα κόμματα. Στα πρώτα διερευνητικά τηλέφωνα, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για 8 ή 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά δήλωσε πρόθυμη για συνεννόηση.

Για να μην γίνεται το «σπασμένο τηλέφωνο» το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή, ώστε να επέλθει η τελική λύση στο θέμα και να ορισθεί η ημερομηνία που να βολεύει όλους.

Πάντως η πρώτη συνεννόηση των γραφείων Τύπων των κομμάτων είχε καταλήξει σε δύο ντιμπέιτ: Στην πρώτη τηλεμαχία, που θα φανεί σε λίγες ώρες αν θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ή όπως ζητά η κα Γεννηματά 8 ή 9 του μηνός, θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει «μονομαχία» Τσίπρα-Μεϊμαράκη.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως δεν θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ, ούτε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Και τούτο γιατί το ΚΚΕ δηλώνει αντίθετο στην διεξαγωγή τόσο του ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα-Μεϊμαράκη όσο και μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Όπως τονίζει ο Περισσός, «η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού».

Παράλληλα, το ΚΚΕ εκφράζει την διαφωνία του και με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. «Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή» τονίζει το ΚΚΕ. «Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες», αναφέρουν από το Περισσό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης