Δ.Κ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας έφευγε, ο άλλος πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που σήμερα είχε την τιμητική του καθώς ενδιάμεσα πραγματοποιήθηκε και η ορκωμοσία των δύο υπουργών Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Μια ώρα κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κάρολο ΠαπούλιαΠρώτος πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Πήρα την πρωτοβουλία να συναντήσω σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ,με κρίσιμες επιλογές σε μια περίοδο δυσχερέστατη για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία . Γι ’αυτό ζητάμε μια στοιχειώδη πολιτική συναίνεση για να προχωρήσουμε συντεταγμένα ομαλά . Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει πιο από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του θέλει να ακολουθήσει» είπε στον Κάρολο Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος με τη εμπειρία του παλιού πολιτικού και πρώτου πολίτη της χώρας σήκωσε το γάντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είπατε ότι η κοινωνία περνά κρίσιμες στιγμές . Συμφωνώ μαζί σας .Γι’ αυτό επιβάλλεται η ενότητα των πολιτικών κομμάτων και η ελάχιστη συνεννόηση για να αντιμετωπιστεί τόσο τα οικονομικά όσο και τα διεθνή προβλήματα της χώρας. Ίσως με έχουν επηρεάσει τα τόσα χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα όποια προβλήματα και τα’άλλα θα τα βρούμε» απάντησε με νόημα ο Κάρολος Παπούλιας.

Μία ώρα κράτησε η συνάντηση των δύο αντρών. Ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού δήλωσε πως το κόμμα του προτείνει «την άμεση σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να καθορίσουν την ημερομηνία των εκλογών πριν από την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και μετά να αποφασίσουν για το πρόσωπο του προέδρου, ώστε να εκλεγεί από την επόμενη Βουλή με διευρυμένες πλειοψηφίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε στην κυβέρνηση να μη προβεί σε κάποια καινούργια συμφωνία με τους δανειστές γιατί δεν διαθέτει πλέον την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Λίγη ώρα αργότερα ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες περπάτησε από το Μαξίμου στο Προεδρικό περνώντας το κατώφλι του Κάρολου Παπούλια έχοντας στις σημειώσεις του καυτά ζητήματα, όπως το Κυπριακό, την ΑΟΖ, τα Διεθνή και τα της εκλογολογίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε και στον Αντώνη Σαμαρά τα περί συναίνεσης.

«Απαιτείται η ελάχιστη συναίνεση για να αντιμετωπιστούν αυτά που έγιναν και άφησαν τα ίχνη τους και αυτά που θα συμβούν και που έρχονται σαν χιονοστιβάδες» σχολίασε.

«Σας άκουσα και προηγουμένως και συμφωνώ μαζί σας» έσπευσε να συμπληρώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βγαίνοντας άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά παράλληλα εμφανίστηκε και αισιόδοξος για τους 180.

«Έχουμε τρέξει πάρα πολύ δρόμο και δεν τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Ο κύριος Τσίπρας ζήτησε και σήμερα εκλογές. Εγώ πιστεύω πως οι Βουλευτές θα πάρουν τη σωστή απόφαση και στο τέλος αυτή η Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε.

Βροχή ανακοινώσεων

Για τεχνητή πόλωση και αποσταθεροποίηση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση που έκανε έπειτα από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε με αυτό τον τρόπο στην πρόταση του κ. Τσίπρα ο οποίος νωρίτερα ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να οριστεί ημερομηνία εκλογών πριν την προεδρική εκλογή.

«Η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Προσθέτει δε πως το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση.

«Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την μεριά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού δήλωσε:

«Το πρωί ζητούν θεσμική εκτροπή. Το απόγευμα την ονομάζουν… σταθερότητα. Μιλούν για “ομαλότητα”, την ώρα που σπέρνουν τον φόβο της πολιτικής αστάθειας. Όμως, η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Σαμαράς στον Παπούλια: «Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης