Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Η όποια συμφωνία κρίνει τη βάση της εξαθλίωσης του λαού μας» δήλωσε εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση του Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Κουτσούμπας προσέφερε στον πρωθυπουργό το βιβλίο «Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση».

Μετά τη συνάντηση, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί. «Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από καμία διαπραγμάτευση και εξέλιξη με τους εταίρους. Νέα μνημόνια, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, νέα νομοθεσία που δεν θα βάλει φρένο σε προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που πληρώνει σήμερα πολύ ακριβά ο λαός» δήλωσε και υπογράμμισε ότι «ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει».

Απαντώντας στη ρητορική του Μεγάρου Μαξίμου περί ανάπτυξης, τόνισε: «Κανείς να μην ακούει τα παχιά λόγια για ανάπτυξη. Αυτή αφορά λίγους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους».

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους ο Δημήτρης Κουτσούμπας το χαρακτήρισε ως το δέντρο που κρύβει το δάσος, τονίζοντας ότι «η όποια συζήτηση διεξάγεται και αυτές τις ημέρες για το χρέος και τα φορολογικά μπορεί να μας δείχνει τα μεγάλα προβλήματα και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους, αλλά κρύβει την ουσία της εξαθλίωσης. Αυτό είναι το δάσος και το δέντρο, και τα μεγάλα λόγια για τη δήθεν ανάπτυξη που δεν θα φέρει τέλος στην ανεργία και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων».

Μιλώντας για το Κυπριακό ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για ένα κράτος και όχι δύο, μία κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με μία ιθαγένεια, χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες. 

Διαβάστε επίσης:

Τετ α τετ Τσίπρα – Μητσοτάκη στο Μαξίμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης