Στο Ηράκλειο βρίσκεται απόψε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αυτή την ώρα παρευρίσκεται σε σύσκεψη σωματείων εργαζομένων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων του τουρισμού και άλλων κλάδων, για τις επιπτώσεις της κρίσης και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στους εργαζόμενους η χώρα διανύει μια νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση. «Η πανδημία λειτούργησε σαν καταλύτης. Όταν η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επιστροφή στην ανάπτυξη, το ΚΚΕ έλεγε για μια νέα ύφεση, καθώς υπήρχαν σημάδια. Ήρθε ο κορονοϊός και «έδεσε» το πράγμα και επιτάχυνε την κρίση» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος εξήγησε ότι η Κυβέρνηση ήδη έχει ψηφίσει αντεργατικά μέτρα, δίνοντας την ευκαιρία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να απολύσουν προσωπικό, ή να εκμεταλλευτούν ελαστικές μορφές εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εχουν περάσει αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν και «έκατσαν» πάνω στα μέτρα των τριών μνημονίων , ενώ την ίδια ώρα στους μεγάλους μονοπωλιακός ομίλους η Κυβέρνηση δίνει ζεστό χρήμα» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για τους μισθωτούς αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες.

Όπως τόνισε, ο ΚΚΕ μεταξύ άλλων, προτείνει να καταργηθούν ελαστικές μορφές εργασίες και να μπουν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι, να υπάρξει ακύρωση των απολύσεων που έγιναν και να απαγορευθούν νέες. Επίσης, πρότεινε να διασφαλιστεί το εισόδημα με βάση συλλογική σύμβαση εργασίας και επίδομα ανεργίας μέχρι να αρχίσουν να εργάζονται κανονικά, με παράλληλη απαλλαγή χρεών για φορολογία, ηλεκτροδότηση, ύδρευση κλπ.

Σε ότι αφορά τους αυτοαοασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, το ΚΚΕ απαιτεί να δοθεί μέριμνα για εισοδήματα κάτω των 12 .000 ευρώ, να απαγορευθούν κατασχέσεις και να παραγραφούν χρέη για τόκους ή και μέρος των κεφαλαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην ανησυχία που υπάρχει για τον κορωνοϊό σε τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη, λέγοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι από υποτυπώδη έως ανύπαρκτα, ζητώντας στελέχωση των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην χρειάζεται όπως επισήμανε, στις πύλες εισόδου να καλύπτουν τα κενά, αστυνομικοί και πυροσβέστες.

« Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και τα μέτρα αν όχι ανύπαρκτα, είναι υποτυπώδη. Έχουμε καταθέσει προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές σχετίζονται με την επείγουσα ανάγκη για λήψη μέτρων και την άμεση στελέχωση των δομών υγείας. Να σταματήσει ο εμπαιγμός με της δήθεν προσλήψεις που δεν επαρκούν» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Στις 9 το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, σε συγκέντρωση με θέμα: «Με το ΚΚΕ ανοίγουμε νέο δρόμο στη ζωή μας. Για το δίκιο μας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης