«Η γυναίκα πρέπει να απολαμβάνει εμπιστοσύνη, εργασιακή ασφάλεια και αξιοκρατία σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και πρόσθεσε: «Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εφαρμόζουμε στην πράξη και τον σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες».

Με ένα ξεχωριστό βίντεο, στο οποίο μιλούν γυναίκες-στελέχη του υπουργείου (γραμματείς, προϊστάμενοι ειδικών διευθύνσεων και τμημάτων, καθώς και διοικητές δομών φιλοξενίας και ΚΥΤ), το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στέλνει το δικό του μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο υπουργείο «υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις είκοσι γυναίκες προϊστάμενοι, στελεχώνοντας το 50% περίπου των Τμημάτων, των Διευθύνσεων και των Γενικών Διευθύνσεων», ενώ επτά γυναίκες εργάζονται σε θέσεις διοικητών δομών φιλοξενίας και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

«Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, θα χρειαστούν 257 ολόκληρα χρόνια έως ότου επιτευχθεί η πλήρης εργασιακή ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.

»Επειδή δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια και επειδή όταν αδικούνται οι γυναίκες αδικείται ολόκληρη η κοινωνία, οφείλουμε να δώσουμε τώρα τον μεγάλο αγώνα για να μειωθεί αυτή η απόσταση» τονίζει η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης