Οι προτεραιότητες της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ΥΠΑΑΤ.

«Θα έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα να υλοποιήσουμε και να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι σε αυτή βρίσκεται, μεταξύ άλλων, «η διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα των «παράνομων ελληνοποιήσεων και μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, όπου ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή κατεύθυνση για την πάταξη αυτού του φαινομένου».

Έγινε αναφορά στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου «που στο κέντρο έχει την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών» και παράλληλα θα «θέτει και υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αυξημένης προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών», όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), Κώστας Σκρέκας, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης