Το Επιχειρησιακό Γραφείο της Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) στο υπουργείο Ναυτιλίας στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Frans Timmermans και ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος συνοδευόμενοι από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Γιάγκο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα.
Τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, συνόδευαν επίσης ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο γραφείο της Frontex ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης τούς υποδέχθηκε στο γραφείο του, ενώ ακολούθησε συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα και την εγκατάσταση ενός συντονιστικού κέντρου «hotspot», στο γραφείο της Frontex στον Πειραιά όπου θα υπάρχουν εκπρόσωποι απ’ όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφαλείας, προκειμένου να γίνεται η καταγραφή των στοιχείων μετά τις ταυτοποιήσεις των μεταναστών στα νησιά αλλά και η επικοινωνία για τον επιχειρησιακό έλεγχο που θα αφορά όλες τις χώρες της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η οικονομική και τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το πρόβλημα ευρωπαϊκό που θα συζητηθεί σε καλύτερη βάση εν όψει ειδικής συνόδου της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα το πρωί οι κ.κ. Timmermans και Αβραμόπουλος θα αναχωρήσουν για την Κω, όπου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο του νησιού, καθώς και εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης