Στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς στις 7 Νοεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, 08:43
Στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς στις 7 Νοεμβρίου
Στην Κύπρο θα βρίσκεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε μετά από δηλώσεις του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστουδουλίδη, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στη Λευκωσία για σκοπούς συντονισμού των ενεργειών ενόψει της συνάντηση κορυφής του Καΐρου.

Σε ερώτηση κατά πόσο με την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Αίγυπτο οριστικοποιείται ουσιαστικά η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική συνάντηση, από την οποία αναμένεται να προκύψουν κάποια συμπεράσματα.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, οι οποίοι θα συναντηθούν στη Λευκωσία στις 29 Οκτωβρίου, για προεργασία της συνάντησης του Καΐρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε τη διεύρυνση αυτού του διαλόγου και με άλλα γειτονικά κράτη, σημειώνοντας το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διατηρεί η Κύπρος, λόγω των άριστων σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής, πλην της Τουρκίας. Είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε διάλογο και με το Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών του οποίου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, 09:04