Στην Ελλάδα το πρώτο drone της Πολεμικής Αεροπορίας - Το Tweet του Τζέφρι Πάιατ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 19:54
Στην Ελλάδα το πρώτο drone της Πολεμικής Αεροπορίας - Το Tweet του Τζέφρι Πάιατ

Στην Ελλάδα και στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα, βρίσκεται το πρώτο από τα δυο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας UAV MQ-9 Reaper.

Ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτηση του στο twitter έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του ελληνικού αεροσκάφους.

Το MQ-9 Reaper «Guardian» είναι η ελληνική έκδοση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πρόκειται να παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου.

Το MQ-9 Reaper «Guardian» κατηγορίας «MALE», μπορεί να φέρει και οπλισμό, ενώ διαθέτει συστήματα που είναι προσανατολισμένα στην θαλάσσια επιτήρηση, ασφάλεια και έρευνα. Μπορεί να μεταδώσει εικόνα και ήχο σε κέντρα λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, δίνοντας έτσι στην Πολεμική Αεροπορία ένα προηγμένο όπλο.

Κυρίως όμως διαθέτει συστήματα που είναι προσανατολισμένα στην θαλάσσια επιτήρηση, ασφάλεια και έρευνα , τη στιγμή που η Ελλάδα αποτελεί ένα θαλάσσιο σταυροδρόμι ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή με χιλιάδες πλοία κάθε τύπου να διέρχονται του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου.

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας είχε θέσει επίσημο ερώτημα προς τις ΗΠΑ για αγορά και ενός ακόμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 20:10