Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ) επισκέφθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη. Τον κ. Παπούλια υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Άγγελος Καρακώστας, ο διευθύνων σύμβουλος Captain Fu Cheng Qiu και ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα du Qiwen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κινέζος διπλωμάτης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «η επίσκεψή σας εδώ στην Cosco θα δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα θα το μεταβιβάσουμε στην κινεζική κυβέρνηση». Εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της Cosco στην Ελλάδα Captain Fu Cheng Qiu ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για το ενδιαφέρον του και τόνισε ότι οι συνεργασίες που δεν είναι τίμιες αποτυγχάνουν.

Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας ξεναγήθηκε από τον αναπληρωτή διευθυντή του ΣΕΠ Αγγελο Καρακώστα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συγκεκριμένα στις πέντε νέες γερανογέφυρες super post panamαχ, κόστους επτά εκατομμυρίων ευρώ η καθεμία και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον προβλήτα ΙΙΙ η οποία αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από 1η Ιουλίου 2013. Ο κ. Καρακώστας εκτίμησε ότι με τη νέα λειτουργία του προβλήτα ΙΙΙ θα μπορέσουν να απασχοληθούν και επιπλέον δεκάδες εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο επιχειρησιακό ηλεκτρονικό τμήμα (control room) του ΣΕΠ όπου γίνεται η διαχείριση των πλοίων και των κοντέινερ και μίλησε μαζί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βλέπω ότι όλοι εδώ είστε νεολαία», είπε ο Κάρολος Παπούλιας και οι εργαζόμενοι απάντησαν με τη σειρά τους «είμαστε ευχαριστημένοι που δουλεύουμε εδώ και οι συνθήκες είναι πολύ καλές». «Όταν οι συνθήκες είναι σωστές, τότε και οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδίδουν καλύτερα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ήταν μια θαυμάσια επίσκεψη και έζησα ακριβώς αυτή την αποδοτικότητα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρολος Παπούλιας.

Χαρακτήρισε ως την πρώτη μεγάλη επένδυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας, που δεν θα είναι και η τελευταία μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του κ.Σαμαρά στην Κίνα. Νομίζω ότι περιμένουμε κι άλλους επενδυτές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, είπε ο Πρόεδρος και χαρακτήρισε πολύ καλό ότι περίπου 1000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες εργασίας και είναι ικανοποιημένοι. Νομίζω ότι αυτό το παράδειγμα, αυτής της επενδυτικής συνεργασίας, είναι πάρα πολύ χρήσιμο και για εμάς, αλλά και για τους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους Κινέζους τουρίστες τους οποίους περιμένουμε κατά χιλιάδες, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε ότι με τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εγκαταστάσεις του ΣΕΠ έγινε μια παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος της Cosco στη χώρα μας. Μέσα από τη νέα επένδυση της Cosco και τις νέες γερανογέφυρες, η κινεζική εταιρεία επιβεβαίωσε τη στρατηγική θέση που έχει το λιμάνι του Πειραιά στο παγκόσμιο σύστημα θαλασσίων μεταφορών, πρόσθεσε ο υπουργός και τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ αποδοτική συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και κινεζικής πλευράς.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Παπούλια στην COSCO, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, 09:49

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης