Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τον εφαρμοστικό νόμο αναφορικά με τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης έκανε λόγο για πέντε μεγάλες αλλαγές που θεσμοθετούνται -το Ενιαίο Καθεστώς Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης, ο Ενιαίος Φορέας Υγείας, το Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ο Ενιαίος Φορέας Επικουρικής Ασφάλισης και ο Ενιαίος Φορέας Πρόνοιας- και τόνισε ότι για πρώτη φορά «μπαίνουν οι βάσεις για ένα βιώσιμο και καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται προνόμια δεκαετιών και διασφαλίζεται η κύρια σύνταξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εποχή που κάποιοι παρασιτούσαν έχει περάσει. Το πάρτι τελείωσε στον τομέα της υγείας. Πρέπει να οργανώσουμε ένα σύστημα, ώστε ο πολίτης να έχει και εύκολη πρόσβαση και καλύτερες αποδοχές στο τομέα της υγείας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος τάχθηκε υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ωστόσο διατύπωσε ενστάσεις για ορισμένες διατάξεις, όπως αυτές που αφορούν στο φάρμακο και τα φαρμακεία.

Κατηγορηματικά αντίθετοι με το νομοσχέδιο εμφανίστηκαν οι εισηγητές του Κ.Κ.Ε. Νίκος Παπακωνσταντίνου, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχάλης Κριτσωτάκης και του ΛΑ.Ο.Σ. Ουρανία Παπανδρέου, που υποστήριξαν ότι τα μέτρα οδηγούν στην εξαθλίωση και τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης