Με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO συναντήθηκε το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την έκθεση Agrotica στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τον τουρισμό είναι αυτό που μπορεί να καταφέρει διαφορετικά η χώρα μας στα επόμενα χρόνια. Εάν δεν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή το τραπέζι μας θα συνεχίσει να είναι από ξένα προϊόντα, ενώ θα πρέπει να τρεφόμαστε από την ελληνική γη και την ελληνική θάλασσα», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε πως «όταν ξεκίνησε το Ποτάμι είπα ότι την Ελλάδα θα σώσει το χώμα. Επιμένω και σήμερα. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα εργατικά χέρια, στον αγρότη, στις νέες τεχνολογίες σε όλα όσα μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη απόδοση στο ελληνικό χωράφι».

Ερωτηθείς για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται μια διαπραγμάτευση με τους γείτονες της. Το Ποτάμι θα επιμείνει στην εθνική γραμμή. Πρέπει να βρούμε λύση, μια συνθέτη ονομασία, να φύγουν οι αλλότριες πράξεις και να έχουμε μια ειρηνική συμβίωση. Τα προβλήματα της χώρας δεν είναι στα βόρεια σύνορα της. Είναι στα ανατολικά, εκεί πρέπει να έχουμε την προσοχή μας καθότι υπάρχει ένας εκρηκτικός Ερντογάν. Πρέπει να υπάρξει σκέψη, ειδικά από τους πολιτικούς. Να ακούν τη φωνή του πλήθους, αλλά να μην κρύβονται πίσω από αυτό, να χαράξουν την πραγματικά εθνική πατριωτική πολιτική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης