Στη Γενεύη ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προσκεκλημένος της γενικής διευθύντριας του CERN

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 12:21
Στη Γενεύη ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προσκεκλημένος της γενικής διευθύντριας του CERN
Στη Γενεύη βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, προσκεκλημένος της γενικής διευθύντριας του CERN Φαμπιόλα Τζανότι (Fabiola Gianotti).

Ο κ. Γαβρόγλου θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου «CERN History Days» για τη συζήτηση της συγγραφής της ιστορίας του CERN, που διεξάγεται σήμερα και αύριο. Στο πλαίσιο της παραμονής του στην ελβετική πόλη, ο κ. Γαβρόγλου θα έχει συναντήσεις -μεταξύ άλλων- με την κα Τζανότι, αλλά και με Έλληνες ερευνητές και τεχνικούς του CERN.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τη διευθύντρια του CERN, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν η ελληνική συνδρομή στον οργανισμό, η αύξηση του αριθμού των σχολείων που θα επισκέπτονται δωρεάν το Ινστιτούτο, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών καθηγητών και ερευνητών καθώς και η παροχή τεχνολογικών υποδομών προς τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το συνέδριο «CERN History Days» συνδιοργανώνουν το Κέντρο Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών, που εδρεύει στην Αθήνα και το οποίο ίδρυσε ο κ. Γαβρόγλου, και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ (Max Planck Institute for the History of Science), που έχει έδρα στο Βερολίνο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 13:29