Στη Θεσσαλονίκη ο Παπούλιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 12:00
Στη Θεσσαλονίκη ο Παπούλιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Στη Θεσσαλονίκη θα φθάσει το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 18.40 θα μεταβεί στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό.

Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11.00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την κυβέρνηση, στην παρέλαση, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, στην οδό Τσιμισκή, και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο ΥΜΑ-Θ Γιώργος Ορφανός.

Στις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου σε ορισμένους περιφερειακούς δήμους δεν θα τοποθετηθούν εξέδρες επισήμων. Ένας εξ αυτών είναι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του δημάρχου Πέτρου Σούλα.

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, θα τελεστεί η επίσημη πανηγυρική δοξολογία για τον τριπλό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο ΥΜΑ-Θ Γιώργος Ορφανός.

Στις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί ο πανηγυρικός εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα τελετών) με ομιλητές τον πρύτανη Περικλή Μήτκα και τον καθηγητή και πρώην υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο.

Αύριο, στις 11.00 το πρωί, θα γίνει η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας της Τριφώτισσας, μετά των χαριτοβρύτων λειψάνων και της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 11:42

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 12:06