Της Άντζελας Πεΐτση

Ολομέτωπη επίθεση τόσο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Μίλησε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να οδηγήσει την Ελλάδα, η σημερινή Κυβέρνηση σε Grexit και χαρακτήρισε τον κ. Μπουτάρη ως «τούτι φρούτι πολιτικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά είπε: «Η συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι λόγος γιορτής. Μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να μην είναι πλέον στο προσκήνιο αλλά πολύ φοβάμαι πως το σχέδιο του, είτε το πεις PLAN B είτε το πεις PLAN Grexit, τελικά είναι στο ψυγείο. Νοιώθω ότι η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά, με την πρώτη. Πιστεύω πως οι άνθρωποι αυτοί -οι κυβερνώντες- είναι ικανοί στο τέλος, να σου παρουσιάσουν το PLAN Grexit, ως λύση του προβλήματος. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

Απαντώντας στο ερώτημα αναφορικά με τον ένα χρόνο Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Νομίζω πως τα δείγματα γραφής μετά από ένα χρόνο Προεδρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα θετικά. Έχει γίνει ένα συστηματικό και ειλικρινές άνοιγμα στην κοινωνία κι έχουν κινητοποιηθεί και ενεργοποιηθεί πολίτες οι οποίοι δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη «συμπάθεια» στο πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία, διατηρώντας τον πυρήνα των αξιών της, ουσιαστικά ανοίγεται ακόμα περισσότερο στην κοινωνία και γίνεται περισσότερο θελκτική σε ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καλαφάτης, σε σχετική ερώτηση για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη απάντησε με μία έκφραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, η οποία απεικόνιζε όλα εκείνα που δεν μπορούν να περιγραφούν ή δε φτάνουν να αποτυπωθούν με λέξεις. Σαν να ήθελε να πει … «τι να πει κανείς ή τι να πρωτοπεί». Και στη συνέχεια είπε: «Υπομονή δεν ξέρω αν θα έχει ο δήμαρχος αλλά σίγουρα τη χρειάζονται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 2,5 χρόνια».

Σε ό,τι αφορά στον ίδιο, τόσο ως Βουλευτή όσο και ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «ΕΝΤΑΞΕΙ» ο κ. Καλαφάτης εξήγησε: «Εγώ έχω αναλάβει με εντολή των συμπολιτών μου, δύο συγκεκριμένες αποστολές. Η μία αφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή και η άλλη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπηρετώ και τους δύο ρόλους και πιστεύω πως πρέπει να επέλθει πολιτική αλλαγή και στις δύο περιπτώσεις. Είμαι απολύτως αφοσιωμένος και συγκεντρωμένος έχοντας ακριβώς το βλέμμα στο πως θα μπορέσω να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντολές που μου έδωσαν οι πολίτες και στα δύο αυτά αξιώματα. Ιδιαίτερα για το κομμάτι της αυτοδιοίκησης, χρονικά είναι πάρα πολύ μακριά και πιστεύω πως πολλοί λίγοι για να μην πω ίσως και κανένας αυτή τη στιγμή από τους συμπολίτες μας, δεν ενδιαφέρεται για το ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες μετά από 2,5 χρόνια, γιατί είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί το κάθε νοικοκυριό, που αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί».

Η ΝΔ

Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, είπε πως «όλοι οι καλοί χωράνε. Αν είμαι καλός θα χωρέσω. Πάντα γίνεται μία ενίσχυση των ψηφοδελτίων» και υπογράμμισε: «Η αξιοσύνη είναι το βασικό κριτήριο». Ταυτόχρονα τόνισε: «Ο αντίπαλος μας και ο τρόμος μας είναι η κυβέρνηση και οι πολιτικές της επιλογές. Σίγουρα η πολιτική αλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου έπρεπε να είχε γίνει «χθες». Το σημαντικότερο από όλα είναι να μη φτάσουμε στο σημείο, της «μη επιστροφής», αυτό είναι το καίριο ζήτημα».

Μιλώντας για τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε πως «υπάρχει δυναμική με τον Κυριάκο. Η πολιτική του έχει αυτό που χρειαζόμαστε και θέλουμε ως χώρα, τα στοιχεία του manager». Και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως από την περίοδο που ήταν Υπουργοί, στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τον είχε χαρακτηρίσει ως «το πιο στοχο-προσηλωμένο Υπουργό» στο χαρτοφυλάκιο του.

Η βαθμολογία Μπουτάρη

Δύο μηδενικά κι ένα κάτω από τη βάση έβαλε ο κ. Καλαφάτη, στο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στο θέμα της διαχείρισης της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη. Συγκεκριμένα, έδωσε ΜΗΔΕΝ στη Βαθμολογία (γενική) , ΜΗΔΕΝ στην προετοιμασία και ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ στη διαχείριση της κατάστασης τις αμέσως επόμενες ώρες. Επίσης, είπε πως έχει ήδη στείλει επιστολή στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του ζητάει να του γνωστοποιήσει την έγγραφη παραχώρηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στο Γραμματέα κ. Ψαρά. «Ίσως είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της διοίκησης Μπουτάρη, που ο κόσμος ένοιωσε στο πετσί του αυτό που εμείς λέμε σταθερά και τεκμηριωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πως αυτή η διοίκηση δεν έχει τη διοικητική ικανότητα να λύσει ζωτικά προβλήματα των Θεσσαλονικέων. Πρώτη φορά εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κι ένοιωσαν απροστράτευτοι. Είδαν τη γύμνια της διοίκησης. Πιστεύω πως είναι η πρώτη καλή «γρατζουνιά» που δέχτηκε και στην εικόνα του».

Συνεχίζοντας τη σκληρή επίθεση του, προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η πόλη «χρειάζεται ένα μάνατζερ και όχι περφόμερ. Αν είναι και μάνατζερ και celebrity δεν ενοχλεί αλλά όχι μόνο celebrity».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης