Η επαναφορά του κατώτατου μισθού όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων δήλωσε στον Βήμα FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Σταθάκης.

«Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων» παραδέχτηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με μια κυβέρνηση της Αριστεράς «θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και θα επαναφέρουμε τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις και θα διορθώσουμε τα πράγματα στην οικονομία» αλλά «για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων. Άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο».

Για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου δήλωσε ότι θέμα εσωτερικού δανεισμού δεν υπάρχει: «ο Μανώλης Γλέζος είναι ένα σύμβολο της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ντρέπομαι που η Ν.Δ πέφτει τόσο χαμηλά και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα θέμα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της ΝΔ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, δήλωσε πως ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταθάκης, είπε το πρωί ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009, ενώ λίγες ώρες μετά, όπως επισήμανε, ο κ. Στρατούλης τον «άδειαζε», λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και μάλιστα με νόμο, ακριβώς αυτό που το πρωί απέκλειε ο σύντροφός του.

«Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας, αν μπορεί, τι από τα δύο ισχύει τελικά…», ανέφερε η κα Ασημακοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η εκπρόσωπος της ΝΔ πιάνεται αδιάβαστη

«Η ανεπίδεκτη μαθήσεως εκπρόσωπος της ΝΔ για άλλη μια φορά πιάνεται αδιάβαστη και μετέρχεται μεθόδους μονταζιέρας. Κύρια εκπρόσωπε, καταλάβετε επιτέλους πως με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα προ του μνημονίου επίπεδα. Άντε γεια και ραντεβού στις κάλπες» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του προς την κ. Άννα Ασημακοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης