Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι νέες πινακίδες με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», οι οποίες θα τοποθετηθούν έξω από κυβερνητικά κτήρια και σε συνοριακά περάσματα στην ΠΓΔΜ, μόλις ενεργοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Φωτογραφίες των πινακίδων έχουν δημοσιευτεί στο κρατικό πρακτορείο MIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εντός της ημέρας το Υπουργείο Εξωτερικών θα στείλει στα Σκόπια τη ρηματική διακοίνωση με την οποία θα ενημερώνει επισήμως ότι η Βουλή υπερψήφισε το πρωτόκολλο εισδοχής της γειτονικής χώρας στο NATO, που ήταν η τελευταία υποχρέωση της Αθήνας για την ενεργοποίηση της Συμφωνίας.

Μόλις λάβει τη ρηματική διακοίνωση η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, θα πρέπει να ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη και όλες τις χώρες και τους οργανισμούς που την αναγνωρίζουν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ότι πλέον έχει μετονομαστεί και θα τους ζητήσει να χρησιμοποιούν το καινούργιο συνταγματικό όνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν των πινακίδων, σε πρώτη φάση θα αλλάξουν τα ονόματα δρόμων και κτηρίων που φέρουν το παλιό όνομα.

Η μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα πρέπει να αποτυπωθεί και στα καινούργια κρατικά έγγραφα. Παλαιότερα έγγραφα ταυτοποίησης που έχουν διεθνή χρήση, κυρίως τα διαβατήρια, θα πρέπει να αντικατασταθούν σε βάθος πενταετίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης