Τις εγκαταστάσεις των εργοστασίων της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ – ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ) πρόκειται να επισκεφθεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συνάντηση με τα σωματεία και τους εργαζομένους των εταιρειών στις εγκαταστάσεις του Υμηττού, οι οποίες θεωρούνται και ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου, το οποίο κατά τον ΣΥΡΙΖΑ προορίζεται για «ξεπούλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κριτική που ασκείται και όπως επισημαίνεται και από την Αριστερή Πλατφόρμα, βασικό τμήμα του κυβερνητικού σχεδίου είναι να σταματήσει η λειτουργία των μονάδων του Υμηττού και της Ελευσίνας, οι οποίες στεγάζονται σε «οικόπεδα-φιλέτα» και μπορούν να αξιοποιηθούν αυτόνομα από το ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, η έκταση των εγκαταστάσεων του Υμηττού υπολογίζεται σε 700 στρέμματα, ενώ η περίπτωση της Ελευσίνας συνδέεται με τη σχεδιαζόμενη επέκταση του λιμανιού, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ήδη υπάρχει συμφωνία «κάτω από το τραπέζι».

Η εκτιμώμενη αξία των ακινήτων και των εκτάσεων των ΕΑΣ σε Υμηττό και Ελευσίνα ανέρχεται κατά την αξιωματική αντιπολίτευση στα 325 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης