«Απέχουμε ένα εκατοστό από το βάραθρο, για την Αθήνα είναι η τελευταία ευκαιρία» τονίζει ο Ιταλός οικονομολόγος Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero».

«Θεωρώ ότι στο τέλος θα υπερισχύσει το αίσθημα ευθύνης, αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, όπως αποδεικνύει η μακρά διαπραγμάτευση των μηνών αυτών» τονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Μπίνι Σμάγκι, «στην Ελλάδα πρέπει να οικοδομηθεί μια σύγχρονη χώρα, κόβοντας τα προνόμια του παρελθόντος, αλλάζοντας τη δημόσια διοίκηση, κάνοντας βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο ούτε είναι δυνατόν να γίνει γρήγορα, διότι χρειάζονται χρόνος και χρηματοδοτήσεις».

Παράλληλα , σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre, ο οικονομολόγος Τζάκομο Βατσιάγκο υπογραμμίζει ότι «πρέπει να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος και να ξανασυζητηθεί η αποπληρωμή του σε 50 χρόνια».

Κατά την άποψη του Βατσιάγκο, «πρέπει να βοηθηθεί, επιτέλους, ο ελληνικός λαός να μπορέσει να δει τις θετικές συνέπειες του ευρώ, διότι στην Ελλάδα η θετική όψη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι εντελώς απούσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: “Βλέπουν” συμφωνία εντός της εβδομάδας
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, 14:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης