Σκουρλέτης: Αδιαμφισβήτητη η σταθεροποίηση και η ανάταξη της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017, 15:35
Σκουρλέτης: Αδιαμφισβήτητη η σταθεροποίηση και η ανάταξη της χώρας
«Βαδίζουμε σε νέα φάση για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία και παρά τις νωπές, ανοιχτές πληγές και τα προβλήματα που ήρθαν από το παρελθόν, είναι αδιαμφισβήτητη η σταθεροποίηση και η ανάταξη αρκετών σημαντικών πλευρών της χώρας». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «όπως και να εκτιμήσει κάποιος το μέλλον, θα συμφωνήσει ότι από την αυστηρή επιτροπεία περνάμε σε μια επιτήρηση».

«Η χρονιά που πέρασε είχε θετικό πρόσημο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, το 2018 να είναι ακόμα πιο θετική αυτή η πορεία. Με το νέο προϋπολογισμό κάνουμε κυρίως πράξη τη δέσμευσή μας, ότι θα προβλέπει και φέτος μια μικρή, αλλά εμφανή, ποιοτική και ποσοτική αύξηση των κονδυλίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Κατορθώσαμε, σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη ενεργειακή αγορά, να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων όπως ΑΔΜΗΕ» τόνισε, ενώ έδωσε έμφαση και στις 8.500 μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους, τονίζοντας ότι παρά τον πόλεμο που δέχθηκε η κυβέρνηση, αυτή η προσπάθεια μπήκε στη τελική ευθεία της.

Αντιπαράθεση Σκουρλέτη-Παφίλη

Έντονη αντιπαράθεση, με αφορμή την διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική, σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά του ΚΚΕ, για ολισθηρό δρόμο, τονίζοντας ότι στόχος του δεν ήταν να κάνει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά να ακυρώσει μια συζήτηση διαλόγου.

«Την αποκαλέσατε φιέστα, όταν για πρώτη φορά ένα υπουργικό συμβούλιο συζητά με απλούς ανθρώπους, για να αναδείξει τα προβλήματα και τις παθογένειες ετών που υπάρχουν στη Δυτική Αττική» επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Σας ενοχλεί ο διάλογος, αλλά δεν είναι φιέστα να μαζεύεις ξενόφερτα πούλμαν με φοιτητές; Πέστε μου μια φορά που το κάνατε αυτό με την κυβέρνηση Σαμαρά; Χρωστάτε απαντήσεις, όχι σε εμάς, αλλά στον κόσμο της εργασίας, που δεν βρήκατε τίποτα να τους πείτε για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων που υπογράφηκαν για πρώτη φορά. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος απομονώνει μια πλευρά της Αριστεράς».

«Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος, διαστημικό, να φέρνεις τη νύχτα σαν τον κλέφτη, τροπολογία για να καταργείς την απεργία και να έχεις στείλει με τις πολιτικές σου στο Καιάδα τον κόσμο, να κατηγορείς αυτούς που προσπαθούν και υπερασπίζονται τα συμφέροντά του όταν κάνει μια διαμαρτυρία» αντέτεινε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε:

«Οι διαμαρτυρίες μας είναι συμβολικές. Σας ενοχλεί γιατί πέφτουν τα φύλλα συκής. Εμείς δεν μασάμε από τέτοιες επιθέσεις ακραίες, που έχουμε φάει και επί ΝΔ. Και δεν κάνουμε πίσω. Και θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε ότι το ΚΚΕ πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως αν είναι θετικά τα μέτρα για την προστασία των συμβασιούχων, η επέκταση για τα βαρέα και ανθυγιεινά και η απλή αναλογική.

«Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως οτιδήποτε ανακουφίζει τον ελληνικό λαό και το φέρνει η κυβέρνηση, το στηρίζουμε, αλλά παράλληλα αποκαλύπτουμε και την κοροϊδία» ανταπάντησε ο κ. Παφίλης, τονίζοντας παράλληλα, ότι το ΚΚΕ το ίδιο έκανε και για το νομοσχέδιο με την απλή αναλογική, που την στήριξε, όπως είπε, «έστω και νόθα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017, 15:36