Την ενόχληση της κυβέρνησης των Σκοπίων προκάλεσαν οι δημόσιες αναφορές του Νίκου Κοτζιά σχετικά με τα «ελληνικά προαπαιτούμενα» για την επίλυση του ονοματολογικού.

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «λύση πακέτο», σημείωσε ότι το δεύτερο συνθετικό θα είναι «γεωγραφικός προσδιορισμός» που θα συνδέεται με τη Μακεδονία, ενώ τάχθηκε υπέρ λύσης με όνομα στα σλαβικά, αμετάφραστο, που θα διακρίνει τη FYROM από την ελληνική Μακεδονία λέγοντας ότι η γλώσσα στην οποία θα διατυπωθεί το όνομα δεν πρέπει να είναι τα αγγλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ότι «υπογραμμίζουμε ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων θα μπορούσε να μειώσει το χώρο για συνομιλίες».

«Επιδεικνύουμε από την πλευρά μας καλή θέληση για κοινά αποδεκτή λύση η οποία θα σέβεται τους προβληματισμούς, την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο λαών» σημειώνουν τα Σκόπια.

«Για να βρεθεί μια λύση χρειάζεται και η καλή θέληση της άλλη πλευράς» καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση του σκοπιανού ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: skai.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης