Τις προθέσεις της κυβέρνησης αντανακλά ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, στο Facebook, σύμφωνα με την οποία σχεδιάζεται λήψη μέτρων αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί, από το φθινόπωρο. Ο άμεσος συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγεί πως η οικονομία δεν είναι δυνατόν να υποστεί και νέο συνολικό και συλλογικό lockdown και πως αυτή τη φορά θα πρέπει να στοχοποιηθούν αυτοί οι οποίοι αρνούνται ή αποφεύγουν τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, συνολικά οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών πλησιάζουν το 60%. Θα ήταν πολύ δύσκολο να εξηγηθεί νομικά και συνταγματικά η λήψη μέτρων μόνο για ανεμβολίαστους Έλληνες πολίτες και όχι για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για σαφείς πολιτικές με στόχο διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, πράγμα το οποίο βεβαίως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί συνταγματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένεται με ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσουν ομάδες πολιτών και συλλογικότητες, αλλά και πώς και πόσοι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν και εφόσον συγκεκριμενοποιηθούν αυτά τα κυβερνητικά σχέδια. 

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου στο Facebook:
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης