Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 6.30 το βράδυ της Τετάρτης στην Σταυρούπολη καλεί η Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα σοβαρά επεισόδια των τελευταίων ημερών στο ΕΠΑΛ της περιοχής.

Σε ανακοίνωση τους οι πανεπιστημιακοί επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη τη στάση του υπουργείου Παιδείας και της αστυνομίας, την οποία θεωρούν υπαίτια για τα βίαια γεγονότα του διημέρου. «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για τη σημερινή έκρηξη της νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή της ακόμα και στη δημοσιοποίηση ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της ΝΔ δίνει χώρο στους νεοναζί και στρώνει το δρόμο για πιο επιθετικές εγκληματικές ενέργειες από τη μεριά τους, σαν αυτές που ζήσαμε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, με πιο αποτρόπαια τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χέρι φασίστα χρυσαυγίτη. Όμως οι προοδευτικοί πολίτες και η κοινωνία είναι σε δημοκρατική εγρήγορση και θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις. θα παλέψουν και θα νικήσουν ξανά τους νεοναζί» αναφέρουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκφράζουν, επίσης, τη συμπαράσταση τους στους φοιτητές που δέχτηκαν επίθεση από «ομάδα φασιστοειδών χρυσαυγιτών κουκουλοφόρων» έξω από το σχολείο. Όπως επισημαίνουν «σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, στις ομάδες των φασιστοειδών που εξαπέλυσαν τις συνεχείς επιθέσεις προς τους συγκεντρωμένους φοιτητές, μπαινοβγαίνοντας ανενόχλητοι στην αυλή του σχολείου, υπήρχαν εξωσχολικοί και μάλιστα ενήλικοι. Η οργανωμένη επίθεση έγινε με χρήση εξοπλισμού που ήταν αποθηκευμένος εντός του σχολείου».

Οι πανεπιστημιακοί μιλούν για την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής –η οποία συνεχάρη τους κουκουλοφόρους για τη δράση τους- και αναρωτιούνται «πως μπορεί ένα κόμμα τα στελέχη του οποίου έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται έγκλειστα στη φυλακή και το Εφετείο έχει θέσει εκτός νόμου ως εγκληματική οργάνωση, να εκδίδει μισαλλόδοξες ανακοινώσεις, επικροτώντας και διαδίδοντας τη βία. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι στη φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα έξω και διαχέεται στην κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης