«H κυβέρνηση ήρθε στη Βουλή με τον αέρα του ψηφιακού μεταρρυθμιστή και φεύγει ως μαθητής που αντιγράφει», υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Γ. Ραγκούσης, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, και η αν. τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Έβρου, Αναστασία Γκαρά.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στην αγωνία της να παρουσιάσει έργο, επιχείρησε μια ακόμα λαθροχειρία: Εισήγαγε στην Βουλή έναν νομοσχέδιο προς ψήφιση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης» που αποτελεί συρραφή νομοθετημάτων κυβερνήσεων, ισχυριζόμενη ότι κάνει κωδικοποίηση νομοθεσίας», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους για να προσθέσουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από συντονισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία τόσο στις επιτροπές όσο και στην ολομέλεια σήμερα, αλλά και την έκθεση- κόλαφο της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής ότι δεν πρόκειται για νομοσχέδιο κωδικοποίησης αλλά για τυπική νομοθέτηση, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να πάρει πίσω το επικοινωνιακό περιτύλιγμα αφαιρώντας την ψευδεπίγραφη λέξη «Κώδικας» από τον τίτλο του νομοσχεδίου.

Αυτό που απέμεινε είναι η νομοθέτηση σε μεγάλο βαθμό του έργου του ΣΥΡΙΖΑ (Κεντρικό Σύστημα Ηλ/κης Διακίνησης Εγγράφων που καταργεί το χαρτί στο Δημόσιο, ψηφιακές υπογραφές, G-cloud, προσβασιμότητα ιστοτόπων) αλλά και προηγούμενων προοδευτικών νομοθετημάτων (ιδρυτικός νόμος ψηφιακής Διακυβέρνησης, Διαύγεια) αναγνωρίζοντας τα πλήρως.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάσει μεταρρυθμιστικό προφίλ και να σφετεριστεί το έργο προηγούμενων κυβερνήσεων στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση, έπεσε στο κενό. Εισήλθε στην αίθουσα με τον αέρα του ψηφιακού μεταρρυθμιστή, και φεύγει ως μαθητής που αντιγράφει από τον διπλανό του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης