Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Yγείας, άμεσα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με κάλυψη των απαραίτητων υλικών, ζητά με ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να αρκείται στη διαχείριση της κρίσης, με τη λογική της πρόληψης μέσω περιοριστικών μέτρων και καταλογισμού ατομικής ευθύνης στους πολίτες» και της ασκεί κριτική, λέγοντας ότι «οι σημερινοί κυβερνώντες είναι οι ίδιοι οι οποίοι την περίοδο 2012-2014 απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας», ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε καταφέρει μέσα στην κρίση και παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις «να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ» και προσθέτει: «Σήμερα, και ενώ η πανδημία κορυφώνεται, τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται από την 3η και την 4η ΥΠΕ είναι ελλιπή. Ενώ έχουν καταγραφεί κρούσματα και θάνατοι στους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς και Ξάνθης, ενώ χωριά και περιοχές μπαίνουν σε καραντίνα, τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχουν οριστεί ως κέντρα αναφοράς, δεν φθάνουν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Παράλληλα αυξάνονται και οι φωνές των εργαζομένων αναφορικά με τις ελλείψεις του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού και υλικού καθώς και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά ενίσχυση με περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, διορισμό μόνιμου προσωπικού, κάλυψη με τα απαραίτητα υλικά για την προστασία των εργαζομένων, αποσυμφόρηση του κέντρου ΑΧΕΠΑ για την εξέταση του User01, δημιουργία και άλλων δομών υγείας, ένταξη κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, εμπλοκή και του στρατιωτικού Νοσοκομείου και εξεύρεση και αξιοποίηση χώρων με την ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Με εποικοδομητικές προτάσεις στεκόμαστε αρωγοί στη μάχη για την προστασία της ζωής, αλλά και αυστηροί κριτές στο βαθμό που δεν λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη του δημόσιου εθνικού συστήματος υγείας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει στην ιδεοληπτική στήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας. Είμαστε εδώ ώστε η επιδημική κρίση να μη γίνει οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης