Την άμεση απελευθέρωση των πολιτών που συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και την ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Θεσσαλονίκη χθες έγινε, για άλλη μια φορά, μάρτυρας της μοναδικής πολιτικής για την οποία δείχνει ζήλο η Νέα Δημοκρατία: την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διάλεξε την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου για να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης. Με έναν βίαιο και καθόλου κεκαλυμμένο τρόπο, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε από νωρίς προειδοποιήσει ότι δεν θα φέρει αποτελέσματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνει λόγο για «επίδειξη δύναμης και κρατικής καταστολής απέναντι σε πολίτες που θέλησαν να κρατήσουν ζωντανό τον συμβολισμό της ημέρας, τηρώντας αποστάσεις κι αποφεύγοντας τον συνωστισμό» και προσθέτει: «Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι η πλήρης απουσία προφυλάξεων από τους αστυνομικούς, τους οποίους η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να στοιβάξει τον έναν επάνω στον άλλον -αδιαφορώντας για την υγεία τους- και τα όσα περιγράφουν οι προσαχθέντες για τον χώρο όπου μεταφέρθηκαν και κρατήθηκαν ώστε να περάσει η εικόνα “νόμος και τάξη”».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης