Κριτική στον πρωθυπουργό για την συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας αλλά ότι έχει χάσει την επαφή του με τη πραγματικότητα. Με τις αγωνίες, την απόγνωση και τα προβλήματα των πολιτών».

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης βγήκε για άλλη μια φορά στη τηλεόραση μπας και μαζέψει τα ασυμμάζευτα της συμπεριφοράς του. Για άλλη μια φορά όμως τα έκανε χειρότερα». Ακολούθως καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι «η αλαζονεία του είναι τελικά παθολογική και δε κρύβεται ακόμη και όταν προσπαθεί να υποδυθεί τον μεταμελημένο, αφού αρνήθηκε να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη! Για δεύτερη φορά μετά την Πάρνηθα, οι επικοινωνιολόγοι του τον έβαλαν να πει πως «δεν θα επαναληφθεί». Αμέσως μετά όμως δεν άντεξε. Τα έβαλε με την αντιπολίτευση και μίλησε για «σύντομο γεύμα ενός τετάρτου» σε μια κουραστική περιοδεία στην Ικαρία. Για κακή του τύχη, βέβαια, αυτόπτες μάρτυρες ήδη τον διαψεύδουν για το κορωνογλέντι που που κράτησε επί «τουλάχιστον μιάμιση ώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικεύοντας την κριτική υποστηρίζει ότι «κατά τα άλλα, μετά από 3 μήνες περιοριστικών μέτρων και λίγο πριν το τρίτο lockdown, ακούσαμε για άλλη μια φορά πόσο καλός είναι ο ίδιος και πόσο ανεύθυνοι οι πολίτες που έκαναν κατάχρηση μηνυμάτων. Δεν φταίει το καθημερινό χάος συνωστισμού στα ΜΜΜ, δεν φταίει ότι άνοιξε τα σχολεία χωρίς μαζικά τεστ και με αυξημένο αριθμό μαθητών, με αποτέλεσμα την έκρηξη κρουσμάτων. Δεν φταίει ότι έχουν αφήσει τον κορωνοϊό να θερίζει στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και του πήρε έναν χρόνο να το παραδεχτεί. Δεν φταίει ότι δεν προσέλαβε ούτε έναν μόνιμο γιατρό στο ΕΣΥ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει σοκαριστικά πως «δεν μπορούμε να γεννήσουμε εντατικολόγους». Τέλος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «κάπου εκεί τελείωσε το θράσος και άρχισαν τα ψέματα. Όπως ότι φθάνουμε τους 500.000 εμβολιασμούς, ενώ μόλις 100.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης