Επί τάπητος τέθηκε για πολλοστή φορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους και η βιωσιμότητά του -αυτήν τη φορά στη Σύνοδο των χωρών του Νότου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη. Οι ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Μάλτας συναντήθηκαν στην ισπανική πρωτεύουσα, συζητώντας για την ελληνική κρίση.

«Ήρθε η ώρα να υπάρξει λύση για το ζήτημα του χρέους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει εξαιρετικές επιδόσεις στην οικονομία το τελευταίο χρονικό διάστημα», προσθέτοντας πως «οι κανόνες πρέπει να τηρούνται απ’ όλους». Παράλληλα, ανέφερε ότι «τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα ορισμένων άλλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η Ευρώπη θα καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες στο εσωτερικό της», προσθέτοντας πως «η επόμενη διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, μετά τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως «πρέπει να λύσουμε το θέμα της Ελλάδας».

«Θέλουμε η Ελλάδα επιτέλους να βρει τις απαντήσεις στα προβλήματα της γιατί έχει κάνει πράγματι τρομακτικές προσπάθειες και πρέπει να τελειώσουμε με αυτό το θέμα και να ανοίξουμε μια νέα φάση. Να εμβαθύνουμε στη νομισματική ένωση, στην οικονομική σύγκλιση και να χτίσουμε πολιτικές επενδύσεων. Αυτή είναι η προτεραιότητα που πρέπει να έχει η Ευρώπη των 27 και η φωνή της να ακουστεί στον κόσμο» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένες χώρες του Νότου είχαν προβλήματα, ωστόσο σηκώθηκαν, περπάτησαν και αυτό επέτρεψε στην Ευρωζώνη να γίνει εκ νέου ζώνη εμπιστοσύνης» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης