Συναντήσεις της υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπείες του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 22:57
Συναντήσεις της υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπείες του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ

Συνεχίστηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι επαφές της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή το επικείμενο σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση.

«Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Προφανώς υπάρχουν διαφορές ιδεολογικής φύσεως», είπε η κ. Κεραμέως εξερχόμενη της συνάντησης με την αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής.

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει υπερψηφίσει σημαντικές διατάξεις και αυτό είναι καλός οιωνός για κοινές συγκλίσεις, γιατί ειδικά στα θέματα Παιδείας οφείλουμε να κάνουμε αυτή την προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Την ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο διάλογος δεν περιορίστηκε σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξέφρασε η Χαρά Κεφαλίδου, τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ. «Έγινε μια αναλυτική κουβέντα και ο διάλογος αυτός θα έχει και συνέχεια. Για εμάς, η Παιδεία είναι θέμα εθνικό και υψίστης προτεραιότητας», τόνισε η κ. Κεφαλίδου. «Θελουμε να κάνουμε δομική αντιπολίτευση. Θα είμαστε αρνητικοί σε ότι θεωρούμε ότι είναι λάθος, αλλά έχοντας πάντα μια αντιπρόταση», κατέληξε.

Νωρίτερα, η ηγεσία του υπουργείου είχε συνάντηση και με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ για τις επικείμενες νομοθετικές ενέργειες που προωθούνται από το υπουργείο και για τη διαδικασία των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, η οποία σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019. Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς τρέχοντα θέματα της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας αλλά και τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η κ. Κεραμέως ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ να αποστείλουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να μελετηθούν και να ληφθούν υπ' όψιν στη διαδικασία χάραξης της εκπαιδευτικής πολιτικής και τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 22:57