Με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Βραζιλία και την Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε σχετικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στόχος είναι η «καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό» και η επίτευξη «συναινετικής εξωτερικής πολιτικής».

Δεδομένου δε, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα, ο «καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων» διευκολύνει για την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης «η αντιγραφή μοντέλων», αλλά η «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες».

Τονίζοντας εξάλλου ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «προτεραιότητα» του κόμματός του είναι η ανάπτυξη «πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής» και ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της χώρας μας με τη λατινική Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης