Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θέτει καθαρά στους Ευρωπαίους εταίρους και σε διεθνή φόρα την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε κοινές δηλώσεις του με τον ομόλογό του της Κύπρου, στην Αθήνα, στην πρώτη επίσκεψη του Ιωάννη Κασουλίδη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Η Τουρκία συνεχίζει δυστυχώς τις προκλητικές ενέργειές της, παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε πως ένα από τα πιο πρόσφατα δείγματα γραφής ήταν η εκ νέου παρενόχληση ερευνητικού σκάφους που εκτελούσε νόμιμες έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ενέργειες αυτές, δυστυχώς, συνδυάζονται με έξαρση της επιθετικής ρητορικής, η οποία στρέφεται και κατά συγκεκριμένων προσώπων, ρητορική, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση κεκτημένα δεκαετιών» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πρόθεση της Ελλάδας «για ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο στο θεσμοθετημένο πλαίσιο με την Τουρκία, με βασική προϋπόθεση πάντα τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης