Η ταχύτατη αναδιαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του οποίου είναι και η δημιουργία κοινού στόλου πυροσβεστικών αεροσκαφών, καθώς και η άμεση ενεργοποίηση κοινής εκπαίδευσης πυροσβεστών, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που απασχόλησαν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων της Γαλλίας, Ζακ Βιτκόφσκι, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο γραφείο του υπουργού.

«Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί σοβαρές απειλές και κινδύνους για το μέλλον», επεσήμανε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε γρήγορα, να νικήσουμε τις γραφειοκρατίες και να θωρακίσουμε τις χώρες μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βιτκόφσκι πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για τη διμερή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με «συγκεκριμένους και πρακτικούς τρόπους», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισαν κατά τη συνάντηση και οι δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

– Η ταχύτατη αποστολή αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για μετεκπαίδευση στην Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας στη Μασσαλία. Η γαλλική πλευρά αναμένει την άφιξη των πρώτων εναερίων συντονιστών του ΠΣ στα τέλη Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ανταλλαγή επισκέψεων αξιωματούχων των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ως παρατηρητών.

– Προβλέπεται η παρουσία ομάδας Ελλήνων αξιωματικών στη Γαλλία, στη διάρκεια της ετήσιας μεγάλης άσκησης Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης