Την αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας ως «πυλώνα σταθερότητας» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, υπογράμμισε ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζον Σάλιβαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν εκ νέου τη δέσμευσή τους για την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με στόχο να συνεχιστεί η πρόοδος που σημειώθηκε στον εναρκτήριο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Τζον Σάλιβαν τόνισε την ισχυρή διμερή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Μάλιστα, επαίνεσε την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει επιτύχει σε μια σειρά από ενεργειακά έργα που σχετίζονται με την επέκταση της περιφερειακής διασυνδεσιμότητας.

Επιπλέον, ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια, την οποία χαρακτήρισε ως μια «ιστορική στιγμή για τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία για την οικοδόμηση στενότερων σχέσεων ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας Πρεσπών». Τέλος, ο κ. Σάλιβαν κάλεσε την ελληνική πλευρά «να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης