Συμμετοχή Κατρούγκαλου στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 15:26
Συμμετοχή Κατρούγκαλου στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Κατά την έναρξη των εργασιών, η ΥΕ/ΑΕ της ΕΕ, Federica Mogherini, αναμένεται να αναφερθεί στη θέση σε εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από πλευράς του, ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τις επιμέρους πτυχές της εφαρμογής της Συμφωνίας.

Ακολούθως, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, εστιάζοντας στην κατάσταση στην Ουκρανία, στο Κέρας της Αφρικής, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία.

Στο Γεύμα Εργασίας που θα ακολουθήσει, θα συζητηθεί η κατάσταση στη Βενεζουέλα, επί τη βάσει ενημέρωσης που θα προηγηθεί αναφορικά με τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, για τη σύσταση της οποίας η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 15:28