Σήμερα στις 10.00 το πρωί αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν θα γινόταν την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ είχε μακρά συνομιλία και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή πλεύσης.

Η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας από τα κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης στο Νιούπορτ, κοντά στο Κάρντιφ, και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Αντώνης Σαμαράς καθόταν δίπλα στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία είχε σύντομο διάλογο. Αργότερα, η κυρία Μέρκελ συνομίλησε και πάλι με τον κ. Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Χθες η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Πλάμεν Ορεσάρσκι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας, ακυρώθηκε λόγω έλλειψης χρόνου.

Κατά την παρέμβασή του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στην σταθεροποίηση στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν που ενισχύει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης