Την κρισιμότητα της κατάστασης περιέγραψε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας την αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου στις περιοχές της χώρας όπου εμφανίζεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο της Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή, να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες με το οποίο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με νέα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, θα έχει το πρωί της Πέμπτης σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων όπου ενδεχομένως να ληφθούν αποφάσεις για νέα περιοριστικά μέτρα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η πρόταση των ειδικών για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους η οποία εξάλλου προβλέπεται στο επίπεδο υψηλού κινδύνου 4 στον Χάρτη ασφαλείας της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης