Τι συζήτησαν Παπούλιας-Τσίπρας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015, 12:16
Τι συζήτησαν Παπούλιας-Τσίπρας
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τόσο ο Κάρολος Παπούλιας όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έκαναν λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους. Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως βρισκόμαστε στο μέσον μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης.

«Περιμέναμε αυτές τις δυσκολίες. Ίσως δεν περιμέναμε αυτήν την ανάταση και την πατριωτική υπερηφάνεια στη χώρα μας», προσθέτοντας ότι υπάρχει ακόμη βοήθεια από δύο παράγοντες, που είναι α) οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη «οι οποίες στηρίζουν το δίκιο της Ελλάδας» και β) η θετική στάση άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως διαπιστώθηκε σε επαφές της κυβέρνησης με Ευρωπαίους ηγέτες.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετύχει και να υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτήν τη δύσκολη διαδικασία για το καλό των Ελλήνων. «Τα παρακολουθώ όλα. Βλέπω τις δυσκολίες. Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, ιστορικότερη από το 1848» είπε ο κ. Παπούλιας. υπογραμμίζοντας ότι «η ελπίδα και η προσμονή του λαού είναι μεγάλη».


Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το Προεδρικό Μέγαρο...
Η άφιξη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο...


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015, 13:00