«Δύο φορές τα τελευταία χρόνια η χώρα κινδύνεψε, καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες να αποτραπεί η χρεοκοπία, ο ελληνικός λαός υποβλήθηκε σε θυσίες, αλλά σήμερα η χώρα βρίσκεται και πάλι σε σταυροδρόμι και αυτό είναι το κοινό κατόρθωμα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος στον Νομό Λάρισας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς και εξέθεσε για άλλη μια φορά τη χώρα στον κίνδυνο του Grexit. Οι δύο προηγούμενες φορές που η χώρα κινδύνεψε ήταν όταν είχε το «αστρονομικό έλλειμμα» που άφησε πίσω της η κυβέρνηση της ΝΔ και το 2012 με την εμμονή του κ. Σαμαρά στις διπλές εκλογές» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαχινίδης, ο οποίος χειρίστηκε την οικονομία σε κρίσιμη περίοδο, υποστηρίζει πως είναι εφικτή μια περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, αλλά για να πετύχει «χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη διαπραγμάτευση, στη βάση ενός Εθνικού Σχεδίου το οποίο προτείνει το Κίνημα».

Παράλληλα, αναφέρεται στη στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ μετέχοντας στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η συνεργασία με τη ΝΔ ήταν ετεροβαρής και ότι ανέχθηκε χωρίς επαρκή αντίσταση αυταρχικές και λαϊκίστικες πρακτικές, ακροδεξιά φαινόμενα και πελατειακές πρακτικές.

Ο κ. Σαχινίδης μετείχε στην περίφημη σύνοδο των Καννών και φωτογραφίζει την «ομάδα Βενιζέλου» και εμμέσως τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την ανατροπή της ίδιας της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, ο κ. Βενιζέλος είχε στηρίξει την πρόταση για δημοψήφισμα, αλλά στη συνέχεια άλλαξε άποψη. Σημειώνει, επίσης, ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έφυγε από τις Κάννες με δεδομένο ότι θα γινόταν το δημοψήφισμα, το οποίο δεν έγινε, αφού ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ απέσυρε τη στήριξη στην κυβέρνηση.

Υποστηρίζει, δε, ότι, αν είχε γίνει το δημοψήφισμα, η «πικρή αλήθεια» είναι ότι «θα είχαμε βγει νωρίτερα από την ύφεση, το κοινωνικό κόστος θα ήταν μικρότερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης