Εντολή να ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα η καταγραφή των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποζημίωση προς τους Δήμους που επλήγησαν, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο για την αποδέσμευση κονδυλίων τα οποία θα διατεθούν για την αποζημίωση των πληγέντων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να υπάρξουν εισηγήσεις από τους αρμόδιους φορείς για στοχευμένα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 850 κλήσεις, κυρίως από Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό, Πέραμα, Δραπετσώνα, Μενίδι, Περιστέρι και Ίλιον για αντλήσεις υδάτων καθώς και απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 85 συνεργεία με 250 πυροσβέστες επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης