Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή της Εύας Καϊλή στο σπίτι της με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» παρακολούθησης μέχρι την ημέρα της δίκης της. Υπενθυμίζεται, πως η ευρωβουλευτής κατηγορείται για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate. 

Ο συνήγορός της Σβεν Μαρί εμφανίζεται σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, ωστόσο τυπικά, καθώς η απόφαση για την απελευθέρωση της με περιοριστικούς όρους μετά από τέσσερις μήνες κράτησης στις φυλακές του Χάρεν για το σκάνδαλο Qatargate, είναι ειλημμένη και αναμένεται η διευθέτηση των τεχνικών παραμέτρων ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί ενδεχομένως σήμερα Μ. Πέμπτη ή τη Μ. Παρασκευή, το αργότερο τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τίποτα δεν αντιτίθεται στο να τεθεί υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση» αναφέρει ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ σε επίσημο έγγραφό του, το οποίο παρουσίασε η ΕΡΤ.

«Μπορώ να σας πω ότι βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. Μία υπόσχεση σας δίνω, ότι θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να αποδειχτεί η αθωότητά της» δήλωσε ο έτερος δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και σημείωσε ότι η ίδια δεν θα υποβάλει αίτημα να έρθει στην Ελλάδα, αλλά «θα μείνει στις Βρυξέλλες μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά της».

Σημειώνεται ότι θα διαμένει σε σπίτι διαφορετικό από αυτό του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από το δικό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο Τζόρτζι, όσο και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως επικεφαλής του δικτύου δωροδοκίας, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τους Βέλγους ανακριτές, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με ηλεκτρονική παρακολούθηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης