Στο καίριο θέμα του Brexit, εστιάζει η Νέα Δημοκρατία και ζητά την ουσιαστική συζήτηση και παρακολούθησή του, από τη Βουλή των Ελλήνων. Όπως υπογράμμισε σε σχετική της, ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά συνολικά στην πορεία της Ε.Ε. και ταυτόχρονα επηρεάζει άμεσα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία. Αφορά επίσης τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βρετανική αγορά.

Επιπρόσθετα, όπως τόνισε η ΝΔ, η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έχει προφανείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και άμυνας, καθώς μπορεί να επιδράσει σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σκοπό αυτό, οΤομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος απέστειλε επιστολή προς:

– Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, με αίτημα τη δημιουργία adhoc Υποεπιτροπής για το Brexit.

– Τους Προέδρους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Αναστάσιο Κουράκη και κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα ζητώντας την κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών για το κρίσιμο αυτό θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Κουμουτσάκος, με δήλωσή του, τόνισε: «Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να παρακολουθήσει στενά αυτό το μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα που έχει επιπτώσεις και στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών που ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται και επιχειρούν στη Μ. Βρετανία. Η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να συμβάλει ώστε αυτά να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης