Το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και κλήθηκε να δώσει τις δικές του απαντήσεις για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» κάνοντας αδιανόητες δηλώσεις. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πάτσης εκλήθη για εξηγήσεις από τη ΝΔ, οι οποίες τελικά δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και έτσι αποτελεί πλέον παρελθόν από το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Πάτσης χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο σχολιάζοντας ότι «αφού είναι νόμιμο, τότε τι συζητάμε;», ανέφερε ότι «δεν είμαι παπάς αλλά είμαι δικηγόρος», ενώ σχολίασε ότι «δεν υπάρχει ασυμβίβαστο επειδή είμαι βουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί μία τεράστια πολυεθνική δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του σε ένα θέμα που αφορά το Δημόσιο, όπως η ενίσχυση των κρατικών κεφαλαίων;  Άλλο η γνώμη κάποιου και άλλο αν είναι νόμιμο. Το θέμα της ηθικής μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Ας μείνουμε στο νόμιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα «κόκκινα δάνεια» είπε ότι εκείνη η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και σχολίασε ότι αφορά μία και μοναδική συναλλαγή μετά από συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για αποσβεσθέντα και διαγραφθέντα δάνεια από το 1998 έως το 2003 για τα οποία είχαν εξαντληθεί όλες οι νομικές ενέργειες και δεν μπορούσε να γίνει δυνατή η είσπραξή τους από την τράπεζα. Η εταιρεία αυτή προσπάθησε να ειδοποιήσει όσους ήθελαν να κλείσουν του λογαριασμούς της με την τράπεζα με μεγάλες ρυθμίσεις.

Ο κ. Πάτσης παραδέχθηκε ότι τα δάνεια αυτά κόστιζαν 63 εκατ. αλλά αγοράστηκαν σε τιμή 4,3 εκατ. ευρώ αλλά ανέφερε ότι δεν ήταν ζωντανά, αλλά διαγραμμένα, δηλαδή η τράπεζα έβγαλε εξώδικο – διαταγή πληρωμής, δηλαδή επιχείρησε να κάνει κατάσχεση αλλά δεν μπόρεσε να εισπράξει τα χρήματα αυτά και τα θεώρησε ανείσπρακτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης