Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν, ανήμερα της Eθνικής μας Eπετείου και λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επικοινωνία των δύο ηγετών, που διήρκεσε γύρω στα 30 λεπτά, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Για το περιεχόμενο της πρώτης συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται αργότερα ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Να αναφέρουμε ότι πριν από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής και την επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τζο Μπάιντεν απέστειλε μήνυμα με αφορμή την 25η Μαρτίου.

«Πριν από ακριβώς 200 χρόνια, εμπνευσμένος από τα ίδια ιδανικά της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της παθιασμένης πίστης στη Δημοκρατία που πυροδότησε την Αμερικανική Επανάσταση ο Λαός της Ελλάδας κήρυξε την Ανεξαρτησία του. Σήμερα, ο αμερικανικός λαός συμμετέχει με τον ελληνικό λαό στον εορτασμό της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους – και γιορτάζει δύο αιώνες διαρκούς φιλίας μεταξύ των εθνών μας. Κατά την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζουμε την ιστορία και τις αξίες που ενώνουν τις ΗΠΑ και την Ελληνική Δημοκρατία. Οι πατέρες του έθνους μας άντλησαν έμπνευση από το παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας κατά τη σύνταξη του Συντάγματός μας και το σχηματισμό της πρώτης σύγχρονης δημοκρατίας του κόσμου. Λίγες δεκαετίες αργότερα Αμερικανοί φιλέλληνες υπερασπίστηκαν την προσπάθεια της Ελλάδας για ανεξαρτησία, σφυρηλατώντας μια στενή σχέση μεταξύ των λαών μας που άνθισε τα επόμενα χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Μητσοτάκης στο Twitter: Θερμή και εποικοδομητική η επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εποικοδομητική χαρακτηρίζει την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαικού Συμβουλίου είχα μία θερμή και εποιδομητική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν. Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης