Προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας με ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικονομικής Σύγκλισης ζητούν, μεταξύ άλλων, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Πόρτο στις 7-8 Μαΐου.

«Παρά τα σημαντικά βήματα του τελευταίου έτους, όπως η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, η απάντηση της ΕΕ παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, ανεπαρκής και κατώτερη των κοινωνικών αναγκών» επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «η κρίση της πανδημίας οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, και περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινωνικού ιστού, απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας, εργασιακή επισφάλεια, μείωση των μισθών και αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κείμενο επισημαίνεται επίσης ότι «η κοινωνική δικαιοσύνη, η δίκαιη μετάβαση και η συμπεριληπτικότητα πρέπει να αποτελέσουν θεμέλιους λίθους για την ανάκαμψη των κοινωνιών και την αναπτυξιακή πορεία της ΕΕ. Οι λαοί της Ευρώπης ζητούν έμπρακτη αλληλεγγύη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης