H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάια Σάντου και συζήτησαν για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή μετά τη ρωσική εισβολή και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ευρώπη και ειδικότερα στη συνορεύουσα με την Ουκρανία, Μολδαβία.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση και στις προσπάθειες της Μολδαβίας να στηρίξει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία και της μετέφερε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή της για την ιδιαίτερα σημαντική συνδρομή των μολδαβικών Αρχών στην επιτυχή έκβαση των ελληνικών επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων από την Ουκρανία και την ευχαρίστησε για τη φιλοξενία που παρέσχε η χώρα της στους Έλληνες πολίτες και ομογενείς, που βρήκαν ασφαλές καταφύγιο σε μολδαβικό έδαφος, κατά την έξοδό τους από την Ουκρανία και καθ’ οδόν προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πρόεδρος της Μολδαβίας εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της για τις εξελίξεις και τόνισε την ανάγκη έμπρακτης στήριξης της Ευρώπης προς τη χώρα της, προκειμένου αυτή να μπορέσει να αντιμετωπίσει την τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης